Oh, ta kovina!

Najbrž že imate svoj 3D-tiskalnik, če ga pa nimate, ga ima verjetno vaša bližja osnovna šola, knjižnica ali pa ste v bližini podjetja, ki nudi storitve 3D-tiska. Vsekakor ste za 3D-tiskanje že slišali, 3D-tiskalniki, s katerimi ste se morebiti srečali, pa so bili...
Preberi več

Kam bo segal 3D-tisk v letu 2017?

Leto 2016 se je morda zdelo eno počasnejših let pri razvoju tehnologije 3D-tiskanja. Premiki, ki so se dogajali, so bili pomembni bolj v vodah tistih, ki se na tehnologijo spoznajo, manj pa se je zanje zanimala javnost. A vendar je tehnologija korakala naprej in – četudi se morda ni zdelo – postavila konkretne temelje za naprej. Na podlagi teh dosežkov se lahko napove področja, na katera bo 3D-tiskanje v letu 2017 najbolj vplivalo.

Preberi več

Prstni odtisi – nevarnosti razvoja 3D-tehnologije

Pred nekaj meseci smo 3D-natisnili roko, ki sama po sebi ne bi bila nič posebnega, če ne bi imela jasnih prstnih odtisov. Da, tudi z navadnimi 3D-tiskalniki tehnologije ciljnega nalaganja, tiste tehnologije, ki jo lahko uporabljate na vaši pisalni mizi, se lahko 3D-natisne replike roke in posledično imitirane prstne odtise.

Preberi več

3D-tiskalnik Raise3D – s Kickstarterjevo kampanjo dvignjen standard 3D-tiskanja

Ko se je v lanskem letu na Kickstarterju pojavila kampanja za 3D-tiskalnik Raise3D, nam je njegova specifikacija vzela več kot en dih. Novostim na Kickstarterju namreč redno sledimo in tokrat je naše strokovnjake navdušenje takoj prevzelo. Vas zanima, zakaj?

Preberi več

3D-pravljice za slepe in slabovidne otroke

Vsi smo kot otroci navdušeno brskali po knjigah s takimi in drugačnimi slikami, ki so nam dale izjemno dojemanje domišljijskega sveta. Zagotovo so se vam kakšne slike vtisnile v spomin dovolj močno, da jih lahko pred oči še danes prikličete.

Preberi več

3D-tiskanje stanovanj v Singapurju

Ko smo prvič v medijih slišali o 3D-tiskanju hiš, smo zastrigli z ušesi. Najprej začudeni, nato skeptični, potem pa nas je zagrabila futuristična žilica.

Preberi več