Noč čarovnic se približuje in čas je, da se nanjo dobro pripravite. S 3D-tiskalnikom si lahko sami ustvarite resnično strašljiv kostum in okrasje, ki bo strah in trepet cele ulice. Verjetno pa boste poželi tudi malo zavisti tistih, ki bodo za ta čas le opustili čiščenje pajčevin iz vogalov hiše.
Tisti, ki ste že malo bolj vešči 3D-modeliranja lahko prepustite domišljiji prosto pot; preostali pa lahko pobrskate po spletu za že izdelanimi datotekami z grozljivimi podobami noči čarovnic.
Jesen je čas buč, že septembra se prebijejo na jedilni list večine restavracij; bučkina juha, bučkin pire, bučkini koktejli; povsod buče. In potem pride še noč čarovnic in buče zasedejo naše okenske police, terase in dnevne sobe. Izdolbene buče, keramične buče, plastične buče in seveda 3D-natisnjene buče.
Letos pa si lahko 3D-natisnete prav posebno halloween bučo. Na portalu Thingiverse so letos izpostavili 3D-model prav posebne buče, ki se transformira v pajka. Tiskanje in naknadna obdelava tega domiselnega okraska je lahko tudi zabaven projekt z vašimi najmlajšimi. Verjetno tudi malce bolj varen »naredi si sam« projekt kot rezljanje velike buče z nožem. Poleg .stl datoteke najdete tudi video animacije in nasvete za naknadno obdelavo objekta.

Povezava do 3D-modela Transformer buče.

(Vir: all3dp.com)

(Vir: all3dp.com)

(Vir: all3dp.com)

Še posebej tisti z arahnofobijo ali strahom pred pajki, se dobro zavedamo, da so lahko tudi čisto majcena bitja ali objekti zelo strašljivi. Mali pajkci so eden tipičnih predstavnikov noči čarovnic. Velika skupina majhnih črnih pajkov hitro ustvari zlovešče okolje. Posujte jih po mizi, po hodnikih, kotih…v tem primeru manj ni več. Naj mali pajkci na noč čarovnic zavzamejo vse kotičke vaše hišo, in prestrašijo obiske.

Povezava do 3D-modela.

(Vir: thingiverse.com)

Na Thingiversu najdete tudi datoteko z krvavimi madeži, preprostim 3D-objekt z velikim učinkom. Vaš dom bo postal pošastno prizorišče strahotnega zločina, z krvavimi madeži, ki opozarjajo, da sta v zraku groza……in noč čarovnic. Svetujemo, da uporabite fleksibilen filament, ki se bo lepo prilepil na gladke površine. Vaš dom bo hitro postal strahovito prizorišče pošastnega umora.

Kliknu tu za .stl datoteko.

Čeprav dobro vemo, da so vrane izredno pametna bitja, ki ne prinašajo smrti, kot so včasih vraževerni radi govorili; pa je srečanje s temno črno vrano z rdečimi očmi, še posebej ponoči – prav strašljivo. Postavite jo na ograjo, v kot balkona ali nad vhodna vrata in čakajte na krike. Za 3D-tisk te strašljive ptice priporočamo, da posežete po kvalitetnem filamentu, da si zagotovite lep, resnično črn finiš 3D-vrane. Datoteko je na Thingiversu z nami podelil Danman.

Klikni tu za datoteko s črno vrano.

(Vir: thingiverse.com)

(Vir: thingiverse.com)

Tisti, ki nosijo očala, pogosto potožijo, da jih ovirajo pri izbiri pustnega kostuma ali oprave za noč čarovnic. Mageli, član Thingiversa, se je soočal s podobnimi težavami. Zato je izdelal 3D-model, ki je ustvarjen za vse, ki nosijo korekcijska očala. Zakaj bi se obremenjevali, kako jih obiti, če jih lahko vklopite v masko? Robotsko oko, ki ga je ustvaril je svež vetrc med zlajnanimi kostumi in prepričani smo, da boste z njim izstopali in želi hvale.                                           Klikni tu za 3D-model.

Vam je že kdo kdaj rekel, da ubijate s pogledom? Ne mučite se in ne napenjajte oči, ampak s 3D-natisnjenimi izbuljenimi očmi prestrašite sosedove mulce. Prenesite si brezplačno .stl datoteko in 3D-natisnite preprosto, a še vedno strašljivo masko. 3D-natisnite velika, krvava in izbuljena 3D-zrkla!

                                  Sledi povezavi za 3D-model.

(Vir: thingiverse.com)

(Vir: all3dp.com)

Choker verižice so postale simbol 90ih let, počasi so se vrnile in našle pot nazaj na ženske in dekliške vratove. Za noč čarovnic pa si lahko nadenemo prav posebno choker verižico, ki bo ustvarila videz prerezanega in krvavega ali prešitega vratu. Na portalu All3Dp.com so z nami delili datoteko s 3D-verižicama in napotke za naknadno obdelavo, da lahko verižico zapnete na vrat in poskrbite, da bo tam tudi ostala celo noč čarovnic.                                                 Klikni za 3D-model.
Tudi nosečnice si lahko 3D-natisnejo prav poseben in zlovešč kostum za noč čarovnic. Ste kdaj gledali film Rosemary`s baby? Potem veste, da ni nič bolj srhljivega kot demonski otroci. S 3D-natisnjenimi pripomočki, ki si jih nosečnica pričvrsti na trebušček, ustvari grozljiv kostum demonskega dojenčka, ki poskuša zbežati iz trebuha. Enostavna maska, ki bo nagnala strah v kosti tako otrokom kot odraslim.

Sledi povezavi za strahovit nosečniški kostum.

(Vir: thingiverse.com)

Michael Myers mnogim predstavlja simbol noči čarovnic. Protagonist filmske sage Halloween ali Noč čarovnic po naše, hladnokrvni morilec, ki že desetletja seje strah in trepet in še zmeraj vsakega oktobra najde pot na naše televizijske sprejemnike. Njegova podoba je z leti postala razvpita in vzbuja strah tudi pri tistih, ki si filmov niso upali pogledati. Ikonično masko si lahko 3D-natisnete in poskrbite za zlovešče vzdušje kamorkoli geste. No, svetujemo, da masko snamete pred obiskom banke ali kakšne starejše gospe. Saj veste..iz varnostnih…in zdravstvenih razlogov.

Klikni to za grozljivo masko.

Katerikoli kostum si boste izbrali, vam želimo, da noč čarovnic preživite v dobri druži, s pravo mero zloveščih dogodivščin, strahotnih kulinaričnih priboljškov in veliko smeha. Vabimo vas, da se s svojimi stvaritvami pohvalite v komentarjih. Tudi če vaš letošnji kostum ni 3D-natisnjen, je lahko za nekoga navdih in izziv za prihodnje leto. 356 dni je več dovolj časa, da se naučite 3D-modeliranja in sami ustvarite 3D-model najbolj norega, strah zbujajočega in srhljivega kostuma.
%d bloggers like this: