Navdušenci nad 3D-modeliranjem imate odlično priložnost, da si oblikujete pot do fantastičnih nagrad. Skupnost Sketchfab v kolaboraciji z ekipo Mozille na socialni platformi Hubs organizira spletno tekmovanje v 3D-modeliranju.

Hubs je spletna platforma, kjer se lahko spoznavate in družite s prijatelji ter oblikujete svoj prostor čisto po svoje. Možnosti so neskončne, vaša domišljija pa ima prosto pot. Vanj lahko vključite vse od Youtube posnetkov do Sketchfab modelov. Na voljo vam je knjižnica predhodno izdelanih modelov, ki so jih oblikovali člani skupnosti. Vabljeni pa ste k oblikovanju svojih 3D-modelov. Svoje modele lahko med drugim, oblikujete tudi s programsko opremo SketchUp in jo izvozite v Sketchfab. Potopite se v 3D-svet virtualne resničnosti, ustvarjajte in zadenite krasne nagrade.

V kolikor se s 3D-modeliranjem komaj spoznavate, vam priporočamo ogled videa z navodili za uporabo SketchUpa, eno izmed najbolj enostavnih programskih oprem za 3D-oblikovanje. V SketchUp je med drugim povezana tudi knjižnica že narejenih 3D-modelov, ki jih lahko uporabite pri modeliranju, hkrati pa lahko svoje modele tudi sami delite med drugimi uporabniki. SketchUp ima možnost različnih razširitev in prilagoditev, kar omogoča, da si ustvarite tisto okolje, v katerem boste najlažje ustvarjali. 

Naloga tekmovalcev je ustvariti »Clubhouse« ali klubsko hišico, ki je lahko vse od hišice na drevesu, do vesoljske postaje, podzemnega rova ali super skrivnega mesta 20 milj pod morsko gladino. Ustvariti morajo vse od samega prostora do dodatkov, ki jih nato lahko uporabljajo preostali člani Mozilline skupnosti Hubs.

Tu si lahko ogledate motoristično navdahnjeno klubsko hišico, člana Hubs Liama Broughm.

 

Sodelovanje v tekmovanju je brezplačno, zmagovalca pa bodo razglasili 6.12.2018. Več o samem tekmovanju si lahko preberete tu.

Zmagovalec bo prejel Amazonovimi darilni bon v vrednosti 1.000 $, Oculus Go in licenco za enoletno uporabo Sketchfab Pro. Lepe nagrade čakajo tudi tista dva, ki bosta zasedla drugo in tretje mesto. Z Amazon darilnimi boni v vrednosti 50 $ bodo obdarovali tudi deset tekmovalcev, ki bodo naredili vtis na komisijo.

Za SketchUp pogosto citiramo, da je narejen za tiste, ki nimajo več kot pol ure časa, da se naučijo 3D-modeliranja. Tekmovanje traja le en mesec, tako, da si čim hitreje zagotovi svojo SketchUp Pro 2018 licenco, ki jo najdeš na naši spletni strani.

%d bloggers like this: