Veseli december je že v polnem teku in večina nas je vsaj pričela z okrasila naše domove, dvorišča in pisarne. Običajno v tem času iz podstrešja ali kleti prinesemo škatle polne lučk in božičnih okraskov.
Tisti, ki imamo na voljo 3D-tiskalnik pa si za izredno nizko ceno, lahko vsako leto natisnemo nove okraske.

Z vami bomo delili nekaj idej, ob katerih so se nam letos zasvetile oči, v ozadju pa je zaigrala Božična noč.

Vse predstavljene ideje najdete na spletni strani Thingiverse, iz kjer si lahko brezplačno prenesete .stl datoteko.

Že dolgo časa naše praznično vzdušje zaznamujejo tudi ameriške tradicije, na čelu njih pa seveda rdečenosi Rudolf. Jelenčki so postali eden izmed simbolov božiča; sedaj si jih lahko sami 3D-natisnete in naknadno obdelate z barvnimi spreji ali barvami, da se zlijejo z vašo božično barvno shemo.

Namesto venčka lahko letos vrata okrasite z Božičkovimi sanmi in jelenčki. Poleg .stl datoteke za 3D-tisk, na povezavi najdete tudi dxf datoteko, s katero lahko motiv izdelate z laserskim rezalnikom.

(Vir: thingiverse.com)

Natisnete si lahko tudi prikupno božično vasico, spodaj vstavite led lučke, ki vasico osvetlijo in pričarajo toplo vzdušje v vašem domu.

(Vir: thingiverse.com)

Tisti, ki za praznike radi pečete in svoje bližnje obdarite z domačimi dobrotami, si lahko 3D-natisnete sponke za vrečke v božičnem duhu.

Tudi dobrote znotraj darilnih srečk, so lahko 3D-navdihnjene; najdemo lahko različne modelčke za oblikovanje božičnih piškotov. Nam so bili najbolj všeč naslednji:

Nasmejani snežaki:

(Vir: thingiverse.com)

Božične jelke:

(Vir: thingiverse.com)

Božički:

(Vir: thingiverse.com)

Mešani božični motivi:

 

(Vir: thingiverse.com)

3D-natisnete lahko praktično kakršno koli okrasje vam letos poželi srce; mi pa vam želimo nekaj kar se ne da kupiti ali natisniti; mirne praznike v družbi najdražjih, toplino v srcu in smeh na licih.

%d bloggers like this: