»Ustvarili smo prvi poljski – edinstven tudi na globalni ravni – na objekt usmerjen informacijsko-oblikovalski sistem (BIM), ki vam pomaga pri pripravi projektne dokumentacije.  Naj oblikovanje dobi nove razsežnosti zahvaljujoč novemu ArCADia sistemu.«

Jarosław Chudzik, MSc, generalni direktor INTERsoft-s in lastnik ArCADiasoft-a

ArCADia soft – ArCADia BIM

Nov pristop k strukturnemu in notranjemu oblikovanju ter izračunu energetske učinkovitosti in načtovanja okolice

ArCADia BIM CAD sistem programske opreme podpira BIM tehnologijo

Koncept sistema industrijskih programov skupaj z in v sodelovanju BIM tehnologijo smo vzpostavili že pred desetimi leti. Začeli smo z ArCADia-Architektura programom, česar prvi cilj je bil olajšati in pospešiti implementacijo arhitekturnih dizajnov z predstavitvijo objektov.

Zametki ideje o ArCADia sistema disciplinskih aplikacij segajo nazaj do programov ArCADia-ARCHITEKTURE in ArCADia-IntelliCAD 2008. Njun prvotni namen je bil pospešiti ustvarjanje .dwg skic. Zasnovan za gradbeno industrijo, takrat ni vseboval dodatnih disciplinskih modulov. Vseboval pa je notranje mehanizme ter dodatne funkcije kot na primer avtomatsko risanje sten, vstavljanje oken in vrat, dodatne ukrepe in obširno knjižnico .dwg blokov. Ideja sistema, ki bi v skicah namesto na linijah, baziral na uporabi objektov, nam je omogočila razširitev na področja BIM dizajna.

Tekom tega obdobja smo se usmerili v ustvarjanje sistema za oblikovanje, ki bi vključeval vse gradbene sektorje in omogočal izdelavo skic v skladu z predpostavkami BIM tehnologije, z namenom ustvariti polno funkcionalen model stavbe. Model naj bi poleg digitalnih opisnih informacij stavbe vseboval strukture, aplicirane sisteme in opremo ter informacije o vzdrževanju, kot na primer potrebo po energiji.

Skupaj z moduli, ki so sledili, je naš sistem postajal okolje, ki združuje vse gradbene sektorje in vse vidike izdelave arhitekturnega dizajna.

ArCADia BIM sistem trenutno sestavlja približno ducat disciplinskih modulov, dodatni aplikaciji ArCADia-IFC, ArCADia-3D MAKER tool ter brezplačni razširitvi ArCADia-TEXT in ArCADia-3D VIEWER. BIM tehnologija omogoča oblikovanje v 3D in integracijo informacij o oblikovani strukturi in arhitekturi, v obliki popolnega virtualnega modela. Oblikovalcem prinaša različne prednosti. Kot prvo, omogoča vzporedno multi-disciplinarno oblikovanje, oblikovalci različnih disciplin lahko istočasno obdelujejo isti dizajn in opazujejo napredek preostalih, kar olajša komunikacijo. Z BIM tehnologijo želimo preseči predstave o delu na enem računalniku, z eno ekipo za oblikovanje. Zato razvoj ArCADia BIM usmerjamo k povečanju možnosti komunikacije med oblikovalci posameznih disciplin in izmenjave informacij med njimi ter preostalimi aplikacijami proizvajalca. Kot rezultat se neprestano izboljšuje  avtomatizacija našega sistema. Prav tako se izboljšujejo možnosti so-uporabe programov, ki so sledili, na primer ArCADia-FRAME programska oprema, napredno orodje za izdelavo kompleksnih preračunov in oblikovanja gradbenih struktur. Razvijamo tudi ArCADia-IFC modul za uvoz in izvoz informacij, v .ifc formatu, ki uporabnikom omogoča izmenjavo podatkov z preostalo programsko opremo proizvajalca.

 

ArCADia BIM in AutoCAD programska oprema

Trenutno so vsi moduli ArCADia BIM sistema in vse industrijske razširitve na voljo tudi uporabnikom AutoCAD programa. Projekti ustvarjeni z ArCADia BIM sistemom, neodvisno od uporabljenega grafičnega urejevalnika, torej tudi v AutoCAD okolju so popolnoma skladni z DWG 2013 formatom. Projekti so prenosljivi in dostopni tudi uporabnikom drugih proizvajalcev CAD programske opreme. Standarden tip datoteke ArCADia sistema je format DWG. Tako DWG datoteka kot CAD skica, ustvarjeni z ArCADia, vsebujeta model stavbe, njegov opis, strukturo in pomožne funkcije. Oblikovalci, ki uporabljajo različne CAD aplikacije, DWG datoteko ustvarjeno v ArCADia BIM sistemu, odprejo in vidijo kot običajno CAD skico. Dodatne informacije, ki jih ArCADia BIM sistem predstavi DWG datoteki so popolnoma transparentne ostalim aplikacijam. Takšne skice nato oblikovalci lahko sami prilagajajo in dodajajo svoje skice, brez kakršnih koli omejitev.  AutoCAD razširitev z ArCADia BIM sistemom oblikovalcem ponuja veliko prednosti, med drugim krajši čas izdelave skic  ter izboljšano učinkovitost. Istočasno ArCADia BIM zagotavlja združljivost med DWG formatom ter ostalim programskimi opremami, tudi v nadaljnje. Največjo prednost zdužitve AutoCAD programske opreme z ArCADia BIM sistemom vidimo v preprosti komunikaciji med oblikovalci in integraciji celotne dokumentacije v DWG datoteko. Uporaba ArCADia BIM sistema v AutoCAD okolju nam omogoča koriščenje BIM tehnologije v poznanem CAD okolju.

Kako ArCADia BIM deluje z AutoCAD-om

Koncept sistema industrijskih programov skupaj z BIM tehnologijo smo vzpostavili že pred desetimi leti. Začeli smo z ArCADia-Architektura programom, česar prvi cilj je bil olajšati in pospešiti implementacijo arhitekturnih dizajnov z predstavitvijo objektov, kot na primer več-slojna stena, okno, vrata, itd. v skico.

ArCADia BIM AC je razširitev za AutoCAD programsko opremo, z naprednimi industrijskimi moduli, ki služijo kot podpora oblikovalcem pri izdelavi kompleksnih DWG skic. Razširjene specializirane funkcije ArCADia BIM sistema oblikovalcu intuitivno predstavijo okolje različnih gradbenih sektorjev in nudijo podporo pri oblikovanju praktično vseh inštalacij v stavbah.

sistem za AutoCAD programsko okolje in ustvarjali nove industrijske module. Danes je ArCADia BIM sistem kompleksno CAD okolje, v popolni skladnosti z BIM predpostavkami, ki ga sestavljajo osnovni grafični motorji v treh izdajah: ArCADia BIM 10 / PLUS 10/ LT 10 ter AV verzija za AutoCAD programsko opremo ter skoraj 20 disciplinarnih modulov, ki pokrivajo vse gradbene sektorje.

ArCADia BIM moduli

 • ArCADia BIM osnovni modul
 • ArCADia BIM modul za arhitekturo
 • ArCADia BIM modul za električne napeljave
 • ArCADia BIM modul za plinske napeljave
 • ArCADia BIM modul za ogrevanje
 • ArCADia BIM modul za telekomunikacije
 • ArCADia BIM modul za oskrbo z vodo
 • ArCADia BIM dodatni moduli
 • ArCADia BIM modul za gradbeništvo
 • ArCADia BIM modul za orodja
 • ArCADia BIM knjižnica 3D elementov
 • R3D3 – Rama 3D
 • INTERsoft – INTELCAD
 • ArCon – knjižnica elementov

Oddaja povpraševanja

Loading