Na delavnici vam predstavljamo: Logotip 3D tisk za vse
– kakšni so trendi na področju 3D-tiskalnikov,
– kje naj začnem,
– kaj lahko s tiskalnikom počnem,
– kakšna je pot od ideje do natisnjenega modela
– praktični primer modeliranja, priprave na 3D-tisk in sam 3D-tisk na slovenskem odprtokodnem 3D-tiskalniku.

Čas je, da izveste, kaj vse lahko že danes naredite s 3D-tiskalnikom in da vam pomagamo premagati mit, da je 3D-tisk nedosegljiva tehnologija, in se soočiti z dejstvom, da je to tehnologija  sedanjosti in cenovno dostopna vsakomur.

Delavnica je namenjena vsem, ki vas že zanima 3D-tiskanje in bi želeli izvedeti več praktičnih in teoretičnih znanj, ter seveda tudi tistim, ki tehnologije 3D-tiskanja še ne poznate, in se lahko uvrstite v eno izmed skupin: inovatorji, inženirji, oblikovalci, arhitekti, modelarji, ljubitelji naprednih tehnologij in vsi, ki bi želeli na hiter, enostaven ter poceni način priti do unikatnih izdelkov. Vsi udeleženci naših delavnic tehnologijo 3D-tiska spoznajo za zelo uporabno na večih področjih njihovega dela in življenja.

Skozi delavnico je podan širši pregled tehnologije 3D-tiskalnikov, programske opreme, materialov in trendov. Spoznali boste tudi prvi 3D-tiskalnik 3D-Inovator, ki je rezultat slovenskega razvoja in nadgradnje izbranega odprtokodnega 3D tiskalnika RepRap skupnosti. V živo boste videli celoten postopek nastajanja izdelka od izvorne ideje, modeliranja, priprave na 3D-tisk ter sam 3D-tisk v nekaj minutah.

3D pisalo logotipPrav tako pa vam bomo predstavili tudi novost na slovenskem trgu – 3D-pisalo, orodje za ročni tisk po zraku, s katerim je svoboda izražanja postala dostopnejša tudi v svetu 3D-tehnologije.

Na brezplačne delavnice se je zaradi velikega zanimanja potrebno predhodno prijaviti, in sicer preko kontaktnega obrazca ali e-mail naslova info@3d-tisk.si. Tekoči datumi delavnic so objavljeni na naši spletni strani.

%d bloggers like this: