Uporaba 3D-tiska v modi bo zagotovo precej pripomogla k popularizaciji tehnologije.
Za pravo malo revolucijo na omenjenem področju je letos (2013) marca poskrbela modna ikona Dita Von Teese, ki se je pojavila z obleko v celoti narejeno s 3D-tiskalnikom. Pod prvo dizajnersko obleko, narejeno s 3D-tiskom, sta se podpisala modni oblikovalec Michael Schmidt, ki med drugim v mehurčke oblači Lady Gaga in arhitekt Francis Bitonti, ki je znan po svoji naklonjenosti novim tehnologijam in uporabi nenavadnih materialov.

 

Dita Von Teese v obleki, narejeni s 3D-tiskom

Dita Von Teese v obleki, narejeni s 3D-tiskom.
Obleka je narejena iz 17-ih natisnjenih delov, ki so v celoto povezani s 3.000 »šivi«, kar obleki omogoča, da se lepo prilega telesu in prosto pada po oblinah. Na koncu so jo posuli še s 13.000 Swarovski kristali.

 

Dita Von Teese v obleki, narejeni s 3D-tiskom

Večslojni rokavi, posuti s kristali.
Decembra 2013 bo na modni reviji spodnjega perila znane blagovne znamke Victoria’s Secret prikazan prvi kos spodnjega perila, narejen s 3D-tiskalnikom. In seveda posut s Swarovski kristali.

 

victoria-swarovski-3d-tisk

Prvi kos spodnjega perila, narejen s 3D-tiskalnikom.
Perilo je bilo narejeno prav posebej za Lindsay Ellingson. Pravih mer pa tokrat seveda niso jemali z metrom ampak so manekenko skenirali s 3D skenerjem.
Pri osvajanju 3D-tiska ne zaostaja niti čevljarska industrija. Pavla Podsednikova je oblikovala že kar nekaj modelov s pomočjo 3D-tiska, vakuumskega oblikovanja ABS plastike in plastificiranjem karbonskih vlaken.

Čevlji, natisnjeni s 3D-tiskalnikom.

Čevlji, natisnjeni s 3D-tiskalnikom.

 

Povzeto po:

It’s Snowing 3D Prints for Victoria’s Secret & Swarovski

Original and Individualised Footwear Utilises 3D Printing (and other) Tech

Dita Von Teese

%d bloggers like this: