Kaj se zgodi, ko mladostnike v šoli izpostavimo 3D-tisku? Lahko ustanovijo uspešno podjetje, katerega 3D-tiskalniki in učni programi žanjejo hvale po celem svetu.
Brandon in Coby sta se leta 2013 spoznala s 3D-tiskom tekom študija. Coby je kot del šolske zadolžitve pri predmetu naprednega inženiringa moral razviti 3D-natisnjeno protetično nogo, tehnologija pa je preko naloge navdušila tudi Braydona. Združila sta moči in sestavila svoj prvi 3D-tiskalnik R1; cenovno dostopen 3D-tiskalnik, ki je preprost za uporabo.
Polna upov sta zagnala Kickstarter kampanijo s katero sta želela zbrati 49,000 $, na koncu pa sta zbrala skoraj 650,000 €. Njuna ponudba se je počasi širila vse do programske opreme, mobilne aplikacije, kompletov za 3D-tisk in učnega programa za 3D-tisk v šolstvu. Njuni produkti se danes uporabljajo po celem svetu in se počasi prebijajo na seznam vodilnih proizvajalcev namiznih 3D-tiskalnikov.
V spodnjem posnetku si lahko ogledate Robo3D C2 in R2 namizna 3D-tiskalnika, ki jih najdete tudi v naši ponudbi.

Robo3D vizija: ustvariti naslednjo generacijo 3D-tehnologij, ki navdušuje s strastjo in spodbuja h doseganju edukacijskih, strokovnih in zasebnih ciljev.
V spodnjem posnetku si oglejte kako lahko s 3D-tiskalnikom Robo3D R1, osnovnim znanjem 3D-oblikovanja, veliko ustvarjalnosti in nekaj naknadne obdelave sami izdelate očarljivo ognjišče:
Kakšen pa bo vaš naslednji 3D-projekt?
%d bloggers like this: