Naj se ve: Slovenija tiska v 3D

3D-tisk v Slovenskem prostoru že nekaj časa ni novost. Najdemo lahko kar nekaj podjetij, ki se ukvarjajo z 3D-tiskom po naročilu, prodajo 3D-tiskalnikov ter podjetji, ki so 3D-tisk vključila v svoj delovni proces. Imamo pa tudi ogromno navdušencev nad 3D-tiskom, ki sami sestavljajo 3D-tiskalnike, jih prilagajajo in ustvarjajo z 3D-tehnologijo. Eden od takšnih navdušencev je tudi Rok Potočnik, ki je ustanovil prvo slovensko FB skupino, ki povezuje tako amaterske entuziaste kot profesionalne 3D-tiskarje.

Vse se je začelo s tem, ko je Rok iskal slovensko skupnost o 3D-tisku, kjer bi lahko z ostalimi navdušenci delil izkušnje, vprašanja in novosti. Odkril je, da takšna skupnost ne obstaja, zato se je v pravem kreativnem duhu 3D-tiskarjev odločil, da jo ustvari kar sam. Tako se je rodila FB skupina »Slovenija tiska v 3D«. Rok pravi, da verjame v rek »več glav, več ve«, zato je ustvaril skupino, kjer lahko ljubitelji 3D-tehnologij dobijo informacije o novostih, medsebojno pomoč in izmenjavo mnenj. Odločil se je, da v skupini dovoli tudi oglaševanje podjetij, ki se ukvarjajo s 3D-tiskom, saj tako vzpodbujamo konkurenčnost in dvigujemo raven 3D-tiska v našem prostoru. Profesionalni in ljubiteljski 3D-tiskarji imajo različne potrebe in želje, ponudniki pa ponujajo različne tehnologije in ni razloga, da bi se med seboj izključevali. V mnogih panogah nezdrava tekmovalnost zaustavlja razvoj; naj s 3D-tiskom pri nas ne bo tako.

Člani skupine z ostalimi delijo svoje naprave, materiale, domislice in izkušnje. V skupino vabimo vse, ki se že ukvarjajo z 3D-tiskom, tiste, ki razmišljajo o nakupu 3D-tiskalnika ter vse, ki jih zanimajo 3D-tehnologije.

Združimo se, delimo znanje in izkušnje in skupaj ustvarjajmo 3D-prihodnost!

%d bloggers like this: