Zahvala obiskovalcem naše stojnice na 50. mednarodnem obrtniškem sejmu v Celju

Vsem obiskovalcem naše stojnice na 50. mednarodnem obrtniškem sejmu v Celju, ki je potekal prejšnji teden, se lepo zahvaljujemo - sejem je bil za nas krasna izkušnja in upamo, da ste na naši stojnici dobili vse informacije glede 3D-tehnologije, ki ste jih iskali! Na...

Oh, ta kovina!

Najbrž že imate svoj 3D-tiskalnik, če ga pa nimate, ga ima verjetno vaša bližja osnovna šola, knjižnica ali pa ste v bližini podjetja, ki nudi storitve 3D-tiska. Vsekakor ste za 3D-tiskanje že slišali, 3D-tiskalniki, s katerimi ste se morebiti srečali, pa so bili...

Kam bo segal 3D-tisk v letu 2017?

Leto 2016 se je morda zdelo eno počasnejših let pri razvoju tehnologije 3D-tiskanja. Premiki, ki so se dogajali, so bili pomembni bolj v vodah tistih, ki se na tehnologijo spoznajo, manj pa se je zanje zanimala javnost. A vendar je tehnologija korakala naprej in – četudi se morda ni zdelo – postavila konkretne temelje za naprej. Na podlagi teh dosežkov se lahko napove področja, na katera bo 3D-tiskanje v letu 2017 najbolj vplivalo.

Prstni odtisi – nevarnosti razvoja 3D-tehnologije

Pred nekaj meseci smo 3D-natisnili roko, ki sama po sebi ne bi bila nič posebnega, če ne bi imela jasnih prstnih odtisov. Da, tudi z navadnimi 3D-tiskalniki tehnologije ciljnega nalaganja, tiste tehnologije, ki jo lahko uporabljate na vaši pisalni mizi, se lahko 3D-natisne replike roke in posledično imitirane prstne odtise.

3D-tiskalnik Raise3D – s Kickstarterjevo kampanjo dvignjen standard 3D-tiskanja

Ko se je v lanskem letu na Kickstarterju pojavila kampanja za 3D-tiskalnik Raise3D, nam je njegova specifikacija vzela več kot en dih. Novostim na Kickstarterju namreč redno sledimo in tokrat je naše strokovnjake navdušenje takoj prevzelo. Vas zanima, zakaj?

3D-pravljice za slepe in slabovidne otroke

Vsi smo kot otroci navdušeno brskali po knjigah s takimi in drugačnimi slikami, ki so nam dale izjemno dojemanje domišljijskega sveta. Zagotovo so se vam kakšne slike vtisnile v spomin dovolj močno, da jih lahko pred oči še danes prikličete.